Βόρειος κοντοουρά τσίχλα

Πηγή εικόνας

ο Βόρειος κοντοουρά τσίχλα (Blarina brevicauda) είναι ένα μεγάλο τρελό που βρίσκεται στην κεντρική και ανατολική Βόρεια Αμερική από το νότιο Σασκάτσουαν έως τον Ατλαντικό Καναδάς και νότια στη Νεμπράσκα και τη Γεωργία. Κάποτε, αυτό το είδος και το Νότιο κοντοουρά τσίχλα (Blarina carolinensis), θεωρήθηκαν ως ένα μεμονωμένο είδος, ωστόσο πλέον ταξινομούνται ως ξεχωριστά είδη.

Χαρακτηριστικά της βόρειας κοντή ουράς γριούλας

Το Northern Short-tailed Shrew είναι ένα μικρό εντομοφάγο σε μέγεθος ποντικού με πολύ κοντή ουρά, κοντά άκρα, μυτερό ρύγχος και μικροσκοπικά μάτια και αυτιά που κρύβονται από γούνα. Η γούνα της βόρειας κοντής ουράς είναι ένα πυκνό γκρι σχιστόλιθο και ελαφρώς πιο ανοιχτό από κάτω. Το μήκος του κεφαλιού και του σώματός του είναι 10 εκατοστά, συμπεριλαμβανομένης της ουράς 2 εκατοστών και ζυγίζει περίπου 21 γραμμάρια περίπου τόσο βαρύ όσο ένα ποντίκι του κοινού σπιτιού.

Οικότοπος βόρειας κοντοουράς

Ο προτιμώμενος βιότοπος της βόρειας κοντοουράς Shrews περιλαμβάνει φυλλοβόλα ή κωνοφόρα δάση, χωράφια, χλοώδεις περιοχές κοντά στο νερό, αλμυρά έλη και υγρές ανοιχτές περιοχές.



Συμπεριφορά και δίαιτα της βόρειας κοντόσουρα

Η άφθονη Shrew Shrew σκάβει μέσα από τα απορρίμματα του δάσους ή τις σήραγγες σε υγρό έδαφος. Αυτή η γρίλια είναι ενεργή κυρίως νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα. Η ημέρα τους οργανώνεται γύρω από περιόδους υψηλής δραστηριότητας που διαρκούν περίπου 4,5 λεπτά, ακολουθούμενες από περιόδους ανάπαυσης που διαρκούν, κατά μέσο όρο, 24 λεπτά. Το βόρειο Short-tailed Shrew δεν πέφτει σε χειμερία νάρκη. Το ποσοστό χειμερινής θνησιμότητας τους φτάνει το 90%.

Η δίαιτα των Northern Short-tailed Shrews είναι κυρίως σκουλήκια της γης, σαλιγκάρια και έντομα, ωστόσο τρώγονται επίσης μύκητες, διάφορα ασπόνδυλα και περιστασιακά μικρά σπονδυλωτά ζώα. Το βόρειο Short-tailed Shrew είναι δηλητηριώδες και παραλύει τα θύματά του με το δηλητηριώδες σάλιο του. Είναι γνωστό ότι αποθηκεύει πλεονάζοντα τρόφιμα.

Οι αρσενικές βόρειες κοντές ουρές είναι εδαφικές και σημειώνουν τα λαγούμια τους με αδενικές εκκρίσεις, η μυρωδιά των οποίων κρατά έξω τα άλλα αρσενικά. Τα δηλητηριώδη θηλαστικά είναι σπάνια, οπότε δείτε επίσης το σολενωδών , πλατύπους και νεράκι .

Αναπαραγωγή της βόρειας κοντή ουρά

Το ζευγάρωμα ξεκινά στις αρχές της άνοιξης και μπορεί να συμβεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η κύηση είναι 21 ημέρες ή περισσότερες και δύο έως πιθανώς τέσσερις γέννες, κάθε μία από 5-7 μικρά, γεννιούνται ετησίως συνήθως σε μια φωλιά σε ένα τούνελ ή κάτω από έναν πεσμένο κορμό.

Northern Short-tailed Shrew Venom

Οι αδένες στο στόμα της βόρειας κοντοουράς Shrews περιέχουν μια νευροτοξίνη (μια τοξίνη που δρα ειδικά στα νευρικά κύτταρα) η οποία της επιτρέπει να ακινητοποιεί μεγαλύτερα ζώα όπως τα φίδια και τα πουλιά. Καννιβαλισμός Δεν είναι ασυνήθιστο μεταξύ αυτών των Σρι - Αν δεν μπορέσουν να βρουν τροφή μέσα σε διάστημα δύο περίπου ωρών, αυτά τα μικρά θηλαστικά θα επιτεθούν και θα φάνε το ένα το άλλο.