Cooper’s Hawk

ο Cooper’s Hawk (Accipiter cooperii) είναι ένα γεράκι που κατοικεί στο δάσος. Τρώνε κυρίως μικρότερα πουλιά που κατοικούν στο έδαφος, αλλά και μερικά μικρά θηλαστικά και ερπετά. Έχουν κοντά φτερά και μακριές ουρές που τα κάνουν ευκίνητα ιπτάμενα σε δασώδη εδάφη.

Τα Cooper’s Hawks φωλιάζουν σε δάση κωνοφόρων στον καβάλο ή δίπλα στον κορμό ενός δέντρου.

Καθώς οι Accipiters γερνούν, τα μάτια τους γίνονται προοδευτικά πιο σκούρα. Σημειώστε επίσης το σκούρο καπάκι.



Συμβουλές αναγνώρισης Cooper's Hawk:

Τα γεράκια του Cooper έχουν στρογγυλεμένα φτερά που είναι κοντά σε σύγκριση με την ουρά τους. Οι ενήλικες έχουν μπλε-γκρι άνω μέρη με κοκκινωπό στήθος και κοιλιά. Τα νεαρά είναι καφέ στα πάνω μέρη με στήθος και κοιλιά με ραβδώσεις. Η ουρά είναι στρογγυλεμένη στο τέλος λόγω του ότι τα φτερά της μεσαίας ουράς ή τα φτερά του καταστρώματος είναι μακρύτερα από τα εξωτερικά φτερά της ουράς. Οι ενήλικες έχουν κοκκινωπό στήθος με ελαφρύ φράγμα. Οι νεαροί έχουν ένα καφέ ραβδωτό θηρίο. Τα γεράκια του Κούπερ πετούν με χτύπημα πτερυγίων με πτερύγιο.

Τα γεράκια του Cooper μεταναστεύουν από ψυχρότερα κλίματα όπως π.χ Καναδάς και την Αλάσκα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Υπάρχουν πληθυσμοί όλο το χρόνο σε μεγάλο μέρος της Ηνωμένες Πολιτείες .

  • Μήκος: 16,5 ίντσες
  • Άνοιγμα φτερών: 31 ίντσες
  • Βάρος: 450 γραμμάρια (τα θηλυκά είναι μεγαλύτερα από τα αρσενικά)
  • Φωλιά: Δέντρο
  • Συνήθως γεννάτε 4 ή 5 αυγά (μπορεί να είναι 3-6)
  • Επώαση: Και οι δύο γονείς επωάζουν τα αυγά. Η επώαση διαρκεί 32 έως 36 ημέρες
  • Fledge: 27 έως 34 ημέρες

Τα γεράκια του Cooper είναι ευκίνητα γεράκια του δάσους. Τρέφονται κυρίως με μικρότερα πουλιά. Η μακριά κυρτή ουρά τους βοηθά να ελίσσονται μέσα στα δάση ενώ κυνηγούν. Η κυρτή ουρά είναι ένας καλός τρόπος για να ξεχωρίσετε το γεράκι του Cooper από ένα γεράκι με αιχμηρή κνήμη.

Καθώς το Cooper’s Hawk γερνάει, τα μάτια του γίνονται από κίτρινα σε πορτοκαλί κολοκύθας. Το ανήλικο Cooper's Hawks έχει ένα καφέ ραβδωτό στήθος και όχι φραγμένο.

Τα γεράκια του Cooper είναι πουλιά του δάσους. Κυνηγούν κυρίως μικρότερα πουλιά, αλλά μπορούν επίσης να τρώνε μικρά ερπετά και μικρά θηλαστικά. Λόγω των κοντών φτερών και της μακριάς ουράς, τα γεράκια του Cooper είναι πολύ ευέλικτα. Όπως με τα περισσότερα αρπακτικά, τα γεράκια του Cooper παρουσιάζουν αντίστροφο σεξουαλικό διμορφισμό… τα θηλυκά είναι μεγαλύτερα από τα αρσενικά.

Περισσότερα πουλιά που ξεκινούν με το γράμμα H